blogs seizoen 1.0

Waarom we de achtergevel zullen kaleien!

We nemen niet enkel het interieur van het Sundae Huis onder handen. Ook van de tuin willen we een stijlvolle plek maken. Over de inrichting van die stadstuin deelden we al een aantal zaken, maar we hebben ook plannen met de achtergevel! Die zal onze Friend Iso Protect namelijk kaleien. Maar wat is dat nu precies? En waarom zou je moeten kaleien? We vroegen het aan Sven van Iso Protect! Kijken en lezen jullie mee? 

Een authentieke gevelafwerking 

Kaleien is een verftechniek die al eeuwenoud is. Door te kaleien kan een oude gevel perfect gerenoveerd worden, want oneffenheden worden helemaal weggewerkt. Dat terwijl de structuur van de gevel wel behouden wordt, zoals Sven ook aangeeft. Zo krijgt je gevel een mooie authentieke uitstraling. Leek ons dus perfect voor de achtergevel in het Sundae Huis! 

Een beschermde gevel 

Door te kaleien bescherm je je gevel ook tegen verschillende weersinvloeden. Zoals in de video te zien is, brengt Iso Protect een zelfreinigend product aan. Dit wordt de 'Lotus-Effect® Technology' genoemd en werkt op dezelfde manier als het Lotusblad. Vuildeeltjes kunnen zich door dat product niet goed hechten aan het oppervlak. Aangezien kaleien waterafstotend is, zorgt een regenbui er dan weer voor dat het vuil weggespoeld wordt. Een gekaleide gevel blijft dus heel lang mooi! 

Maar er is meer! Nog enkele voordelen op 'n rijtje:

  • Kaleien houdt je gevel dampopen. Zo vermijd je vochtproblemen in huis! 
  • Het is een duurzame en milieuvriendelijke methode
  • Modern of liever landelijk? Je kiest de uitstraling zelf, want er zijn heel wat kleuren om uit te kiezen

Iso Protect 

We zijn heel blij dat we voor dit technisch werkje met Iso Protect kunnen samenwerken. Met meer dan 19 jaar ervaring in de bouwsector kunnen we rekenen op een betrouwbare nationale Friend! Wist je dat Iso Protect meer doet dan enkel kaleien? Zo zijn ze gekend als de isolatiespecialist in gevelisolatie, zoldervloer isolatie, spouwmuurisolatie en (plat)dakisolatie! 

Hoe wij te werk gingen? Zoals Sven al uitlegde werd de werf eerst volledig opgemeten, daarna zal een werfleider langskomen om te kijken of de werken uitvoerbaar zijn en daarna kunnen we nog een definitieve kleur kiezen! 

Héél binnenkort, het resultaat! 

Het kaleien zelf zal héél binnenkort plaatsvinden. De tuin zal een hele upgrade krijgen eens dit werkje uitgevoerd is. Het resultaat zien jullie dus snel! Stay tuned! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Woonverhalen