blogs seizoen 1.0

Praktische en stijlvolle binnendeuren: check!

Zonder deuren is een huis niet écht een huis, toch? Mooie deuren zijn dan ook een absolute meerwaarde in een woning. De keuze van de binnendeuren voor het Sundae Huis is dus erg belangrijk. Ze moeten praktisch zijn, maar zeker ook in de stijl van het huis passen. Ook voor deze keuze konden we terecht bij een Friend, namelijk DagmaatDe video hieronder toont onze zoektocht tijdens het showroombezoek aan Dagmaat. Wil je onze definitieve keuze zien? Lees dan zeker verder! 

Keuzestress?! 

In het Sundae Huis hebben we maar liefst 10 deuren nodig! We hadden dus veel keuzes te maken, zoals in de video gezegd werd. Doorheen de jaren zijn er meer diverse mogelijkheden ontstaan voor de binnendeuren. Zo bestaat de keuze bijvoorbeeld uit een metalen deur, glazen deur, verfdeur, fineerdeur, schuifdeur en dat in verschillende stijlen en afwerkingen met bijpassend deurbeslag zoals klinken, scharnieren ...

We hadden natuurlijk al wel wat ideeën in ons hoofd om de deuren perfect te laten passen in de stijl van het huis. Sean van Dagmaat luisterde naar al onze wensen en liet ons de meest geschikte opties zien. We tonen jullie hieronder dan ook graag voor welke binnendeuren we gingen.

Concreet hebben we deuren nodig op deze plaatsen:

  • op de bovenverdieping (6) 
  • in de hal  
  • aan het toilet in de hal
  • aan de trap
  • aan de bijkeuken
     

Dé eyecatcher: de stalen deur in de hal 

De eerste deur die je tegenkomt in het Sundae Huis is ook meteen het pareltje van de woning. We hebben het over de deur in de hal, die toegang geeft tot de zitkamer. Deze deur wordt er eentje in zwart staal en matcht visueel heel mooie met de voordeur. Zo'n stalen deur is werkelijk een droom die werkelijkheid wordt! Finaly! In deze deur zal kathedraalglas geplaatst worden. We denken dat dit glas heel goed zal passen in de hedendaagse art deco stijl waarin we het huis zullen inrichten. Daarnaast beperkt zo'n glas de directe inkijk in de zitkamer, maar komt er wel voldoende licht binnen!

Fijn en strak 

Niet alle deuren moeten evenveel opvallen in het huis. Zo hebben we ook deuren nodig aan het toilet in de hal en aan de trap. Hiervoor waren we op zoek naar deuren met een fijne en strakke afwerking. Blokdeuren zijn hier ideaal voor! Zoals je al kon zien in de video, zijn dit deuren in blokkader en zonder omlijsting. De deuren worden maar liefst 90x2170 hoog! Op deze deuren worden zwarte deurklinken bevestigd, net zoals deze in de video. 

Diverse keuzes in deurklinken en scharnieren!

Praktische schuifdeur

Ook aan de bijkeuken hebben we een gepaste deur nodig. Hier kozen we voor een schuifdeur, aangezien dit erg praktisch is aan een keuken! Deze kan open blijven staan, of kan ook gesloten worden om de inkijk in de bijkeuken te verbergen. De bijkeuken wordt door DM-Line ingericht en zal netjes ogen, maar ook de wasmachine en droogkast zullen er staan en dan kan dit voor het lawaai afgesloten worden. In de video zag je al dat we verzot zijn op de gemakkelijke en stijlvolle ronde handgreep, die zeer mooi zal zijn in het zwart! Ook de zwarte opbouwrail zal heel mooi passen in het geheel. 

Harmonieus geheel boven 

Als laatste hebben moeten er natuurlijk ook 6 deuren voorzien worden in de kamers op de bovenverdieping. Hier kozen we voor schilderdeuren. Dit omdat deze iets prijsgunstiger zijn dan de blokdeuren beneden. Ook deze deuren hebben een mooie afmeting van 90 op 2070. Om voor een net en overzichtelijk geheel te zorgen in de gang, kozen we voor zwart deurbeslag en klinken. Deze neutrale en strakke afwerking zal in combinatie met een speelse styling in de kamer zelf voor een harmonieus geheel zorgen! 

Dag, maat! 

Nu onze keuzes definitief zijn, krijgen we alweer een iets beter zicht op de styling van het Sundae Huis! Dit allemaal door de professionele en persoonlijke aanpak van Sean van Dagmaat. De deuren die we te zien kregen, sloten perfect aan bij de ideeën die we al hadden én we kregen ook heel nieuwe inspiratie. We zijn dus super tevreden! 

Alle binnendeuren bij Dagmaat worden helemaal op maat ontworpen. Volledig volgens jouw stijl en wensen, dus heel persoonlijk! Zoals zaakvoerder Sam het aangeeft, mag je in Dagmaat dus ook gerust 'Dag, maat' zien :-) Het menselijke aspect is voor hen van groot belang! De showroom van Dagmaat, waar wij op bezoek gingen, bevindt zich in Roeselare. Maar Dagmaat plaatst zeker ook verder dan West-Vlaamse grenzen!

Om het met de juiste woorden te zeggen: val gerust eens met de deur in huis! 

Next step: opmeten 

De volgende stap in dit proces is het opmeten van de binnendeuren. Dit kan pas gebeuren nadat de vloer in het huis geplaatst werd en als de muren helemaal vlak gepleisterd zijn. Je kan ook opmeten na de chapper maar dan voorzie je best een staal van de vloer (+ondervloer) om de dikte te weten en geef je deze mee bij de opmeting. Zo kan je wat tijd winnen in het productie-proces van de deuren. 
Wist je trouwens dat dit ook voor alle maatwerk geldt, zoals de keuken en de dressing? 

Ons verbouwproject in beeld!

We ondergingen al heel wat stappen in ons verbouwproject. Wil je het volledige proces van afbreken, tot opbouwen en keuzes maken voor de inrichting, helemaal bekijken?

Check onze Sundae Huis-blog

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.