blogs seizoen 1.0

Dit zijn onze plannen met het interieur!

Het Sundae Huis begint stilaan weer vorm te krijgen! We zijn achter de schermen al even aan het brainstormen voor het interieur. We nemen jullie héél graag mee in dit leuke onderdeel! :-)

De benedenverdieping

We bloggen eerst over de benedenverdieping, zoals de keuken en bijkeuken, de vloeren, eetkamer, zithoek, meubels, decoratie en de muurverf. In de volgende blog gaan we dieper in op de decoratie, meubels, verf, muur- en raambekleding, slaapkamers, dressing en badkamer!

Stalen van Orac Decor voor de aankleding van enkele muren!

We tonen graag nog even de plattegrond van het huis. Zo krijg je terug een idee van de nieuwe indeling en kunnen wij makkelijker illustreren wat onze plannen precies zijn. Zoals je ziet benutten we alle ruimtes optimaal door bijvoorbeeld enkele muren weg te nemen, wat ervoor zorgt dat we een open gevoel creëren. We zetten al even onze ideeën en plannen voor de inrichting tot nu toe op een rij.  
Klaar? Go!

De keuken 

Het hart van het huis. Een echte leefkeuken zou en zal het worden. We wisten bij de start van de verbouwing al heel goed waar de keuken zou komen, dicht bij de stadstuin. Daarom werden er ook vrij snel plannen gemaakt om het gehele concept te bepalen en alles op elkaar af te stemmen.
We nemen je graag even mee in het idee van de keuken.

Toestand voor de werken, onderste foto: ruwbouw fase na nieuwe vloerplaat

Hier zie je nog eens hoe de ruimte waar de keuken komt, er voorheen uitzag. De ruimte was erg verouderd, maar het was toen al duidelijk dat er veel potentieel was om er iets moois van te maken. 

Toen ons oog viel op Kaster, en we hun realisaties spotten op hun socials werd het vrij snel duidelijk dat we met hen zouden gaan samenwerken voor de keuken. Kaster is gelegen in West-Vlaanderen, maar levert ook voorbij deze grenzen :-) Zowel zaakvoerder Bert als hun team zijn een luisterend oor, heel attent, professioneel, echt passend bij ons idee van samenwerken.

Groen staal van FENIX® via Kaster

Binnenkort gaan we hen een bezoekje brengen, want we moeten de materialen voor de keuken kiezen en ook een eerste indeling laten uittekenen. Dat doen we samen met de 'in huis' interieurarchitecten bij Kaster. We hebben zelf een goed idee hoe het er mag uitzien, maar we laten het toch qua indeling liefst over aan deze experts ;-) Maar een kookeiland, die komt er zeker! De ruimte leent zich hier perfect voor!

Qua materiaalkeuze zou het donkergroene staal - die we al even terug gingen ophalen - wel mooi zijn, omdat we toch ergens die ziel en warmte er terug in willen. Alleen is alles in deze donkergroene kleur misschien iets te zwaar.
Dus toch maar even langsgaan en advies vragen! Later meer!

Hoe creëer je nu eigenlijk een concept?

01. Moodboard
De materiaalkeuze staat niet op zich. Het is een must om te blijven denken in één concept. Zo moet je meteen de stalen van de vloer, gordijnen, verf, behang... mee in beeld brengen. Bewaar plaatjes van Pinterest of via onze woonverhalen van bepaalde stijlen en materialen die je leuk vindt en presenteer deze samen op één blad. Alleen zo krijg je voeling met je concept. Werk nooit ruimte per ruimte. Probeer echt alles in zijn geheel af te stemmen.

02. Adviseurs
Ga met je moodboard langs bij adviseurs. Je kan onafhankelijke adviseurs inschakelen, zoals interieurinrichters, maar ook de 'in huis' adviseurs bij de keuken-, badkamerbouwer, of gordijnen- of vloerenspecialist! Deze mensen denken ook echt mee, veel ruimer dan je denkt. Tegenwoordig kan je niet anders dan mee te denken in een concept. Dus zeker een goede optie!

Vloerkeuze

Samen met de keuken, stemden we de vloer af. Dit doe je best meteen voor de gehele woning, zodat je toch in één concept blijft werken. En volgens je moodboard. We zoeken echt een vloer die gebruiksvriendelijk is, maar toch ook echt wel met een warme uitstraling. En dit vonden we in Floorify. Een érg leuk merk die ook heel sterk online aanwezig. Floorify brengt rigide vinyl vloeren, dwz, héél sterke vloeren. De andere troeven waar wij voor vielen: waterbestendigheid, vlek bestendig, ideaal voor de Installatie op een bestaande tegel, kan zeker ook in combinatie met vloerverwarming, schokbestendig, geluidsabsorberend, makkelijk te installeren, duurzaam en een heel aantrekkelijk design!
Ben je nog mee? :-) Ja een hele lijst maar dit waren net de redens waarom wij voor Floorify kozen.

Op de website van Floorify bestelden we al enkele stalen waar ons oog op vielen. De terrazzo look en de visgraten parket bleven ons bij. Ik hoop dat het showroom bezoek deze voorkeur zal bevestigen! We moeten dan ook beslissen welke vloer we waar zullen leggen. Keuzestress!

De bijkeuken

Aansluitend op de leefkeuken, voorzien we een handige bijkeuken. Deze zal ook dienen als wasplaats waar de droogkast en wasmachine zullen opgeborgen worden. Maar we voorzien ook zeker ruim voldoende bergruimte. Denk goed na hoe je deze indeling wenst. Ook wij laten ons ondersteunen door specialisten. DM-Line uit Temse, heeft verschillende showrooms. Het familiebedrijf is gepassioneerd door dit vak, en zal héél graag met je meedenken: indeling en materiaalkeuze. Terug rekening houdend met het vooropgestelde concept! Denk er vooral aan hoe je de ruimte die je hebt optimaal kan benutten!

De leefkeuken wordt een eyecatcher en daarom zouden we de bijkeuken - die gescheiden wordt door een schuifdeur - van Dagmaat, sober willen houden van kleur. Een witte tint in een materiaal dat krasbestendig en waterafstotend is, lijkt mij een mooie toepassing. Boven komt ook een dressing, maar meer daar over in een volgende blog!

Na ons bezoekje bij Dm-Line, zetten we enkele tips centraal!

Voor de deuren, gingen we te rade bij Dagmaat, een heel tof team alweer, met een grote kennis van het vak. We zorgen voor een eyecatcher bij het binnenkomen, en mooie strakke deuren. Wist je dat je ook scharnieren in wit kan kiezen? Details, maar op z'n zachtst gezegd, een echte meerwaarde. Een bezoekje in hun showroom staat ook op de planning binnenkort, we hebben zelf niet zo veel kennis van deuren zeg maar, dus we staan open voor veel tips en advies van het Dagmaat-team!

Realisaties van Dagmaat, waar we onze deuren zullen bestellen!

De eetkamer

In de oorspronkelijke woning, stond de eettafel vermoedelijk mee in de keuken. Door onze andere plannen - de keuken centraler te plaatsen en ruimer te maken - verviel daar de plaats voor de eettafel. Er was in het middenstuk van het huis een iets beperktere ruimte - aan de boog! - die mogelijkheden gaf, maar te smal was. In de vorige blog vertelden we toen dat we met de hulp van een ingenieur en onze projectleider bekeken hebben om enkele muren weg te breken en zo de ruimtes groter te maken. Dit was mogelijk, mits de plaatsing van enkele stevige draagbalken! Dit werd ook zo uitgevoerd en hierdoor werd een mooie eetkamer gecreëerd.
De ruimte die er nu is, is énorm en met de mooie authentieke boog die we behouden wordt het gezellig vertoeven :-)

Het meubilair zoals de eettafel, stoelen en dressoir die je ziet op het plan, zullen allemaal van Furnified zijn. Over de materialen en kleuren zijn we nog aan het nadenken. Het leek ons leuk om de stoelen in velvet te hebben. Misschien in een groene tint, passend met de eventuele groene kleur van de keuken?

Op het plan kan je alvast zien dat we in de eetruimte ook plaats maken voor een bureau. Op die manier wordt de volledige ruimte optimaal én effectief benut. :-)
Hierbij kan je ons eerste 'moodboardje' vinden!

De zithoek

Yep! de gezelligste hoek van het huis!
Hier gaan we het super cosy maken, met dekens, kussens van Mistral Home. Wij zijn in loooove met al de zachte en mooie materialen. Mistral Home is een Belgisch familiebedrijf, en alles is dus van Belgisch design ook. Bij Mistral Home streven ze ook wel naar een zo duurzaam mogelijke manier van werken. En dat spreekt ons natuurlijk ook aan!

Voor de aankleding van de zetel -die waarschijnlijk in het cognac leder komt- zoeken we speelse kussens. Dit mag wel echt een variatie zijn in prints, de beleving hierdoor zorgt ook voor een leuke vibe in het huis. We willen een jonge uitstraling maar toch ook matuur door de selectie van de juiste materialen en kwaliteiten.

Over de slaapkamers zijn we nog volop aan het brainstormen!
We zouden wel héél graag wand-decoratie van Orac Decor plaatsen, we hebben enkele stalen gekregen en vermoedelijk zullen we iets leuks doen met hun 3D wandpanelen. De stalen kan je ook bestellen op hun website!

Decoratie

01. Ingelijste prints!
Om de muren gezellig aan te kleden, willen we leuke kaders met prints ophangen. Een heel handige manier is de online tool van Print & Frame. Moet je proberen! Laad je print of foto op, kies je kader en het pakket wordt gewoon kant en klaar ingelijst aan je voordeur bezorgd! De max!
De kaders die ze online aanbieden, zijn van hun basisbedrijf, Deknudt Frames. Kwaliteitsvolle kaders, en een divers aanbod waar je zeker iets tussen zal vinden. Hoe makkelijk is deze tool!? Wij zijn fan, we hebben stiekem ook al een mooie foto van Zara en mezelf laten inlijsten, we tonen het resultaat binnenkort!

02. Raambekleding
Wil je meer sfeer in huis, of zoek je iets om de inkijk te beperken? Wil je raambekleding om de akoestiek in je woning te verbeteren? Overgordijnen en rolgordijnen maken hier een écht verschil. Je kan per kamer een bepaalde stijl neerzetten, of ga voor één geheel voor rust. Een velvet look of linnen look springt voor ons echt in het oog. ROLXX en FABRIXX, bieden prachtige materialen aan. De kwaliteit en het functionele zijn hun absolute troeven. Aan de voorkant van het huis is de straat, dus daar zouden we misschien opteren voor een rolgordijn voor de inkijk, maar die nog licht doorlaat! Voor de sfeer zullen we waarschijnlijk alle andere ramen voorzien van stijlvolle overgordijnen, die je kan toeschuiven voor als het bv donker wordt. In de slaapkamers zullen we verduisterende stoffen kiezen.

Kleurtje aan de wand?

Natuurlijk! Gekleurde muren zijn onmisbaar in ons project! En we willen jullie graag laten kennismaken met een super tof verfmerk! TONE, een unieke, eigentijdse kleurencollectie van 38 kleuren zorgt ervoor dat je geen keuzestress meer ervaart! De muurverf kan gemakkelijk aangebracht worden én heeft een duurzame afwerking. TONE is muurverf voor binnen gebruik, en hun branding, hun verpakking is echt top! Wij konden er niet aan weerstaan, en zeg nu zelf, zo'n jong team moet je toch ondersteunen!? 

Afhankelijk van het totaalplaatje, zullen we de kleuren kiezen. Intussen mochten we wel al een prachtige kleurenwaaier ontvangen, waar we nu dagelijks in zitten te kijken, de kleurtjes maken onze dag en we kijken er naar uit deze toe te passen in het Sundae Huis!

De prachtige verfblikken van TONE worden vaak gerecupereerd als vaas!!

In de volgende blog dus meer over de bovenverdieping: slaapkamers en babykamer, dressing en de badkamer!
Blijf ons zeker volgen om te zien hoe het Sundae Huis stap voor stap een warme thuis wordt! 

Binnenkort ook een blog online over de technieken in het huis, de chape die er komt via Royaux én het nieuwe schuifraam van Belisol! Wat onze plannen zijn met de tuin en de achtergevel? Nog even brainstormen en dan komen we bij jullie terug!

Tot snel en kom gerust even langs het huis als je in de buurt bent!

Nu al op zoek naar wooninspiratie
voor de inrichting van je woning?

Check onze woonverhalen !

Volg onze Sundae Huis blog 

En ontdek stap voor stap voor welke items wij kozen om in het huis te gebruiken!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram

over sundae